Jobb trygt i høyden? Ta Personløfterkurs A-B-C!

Trenger du dokumentert sikkerhetsopplæring for å bruke personløfter? Vårt omfattende kurs gir deg den nødvendige kompetansen for trygt arbeid i høyden. Velg mellom fleksible løsninger: klasseromskurs med direkte påmelding, praktisk nettundervisning eller fleksibel e-læring. Vi har også kurssentre i Oslo og Sandefjord.

Bli en tryggere og mer effektiv personløfteroperatør. Lær om sikker bruk, vedlikehold og daglig kontroll – og unngå ulykker. Kurset dekker klasser A, B og C (teori) og gir deg kunnskap om lover, HMS, risikovurdering og mye mer.

Klasseromskurs:

Vi tilbyr også kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Hvorfor ta et personløfterkurs?

Hensikten med kurset er å gi personer som arbeider i høyden med personløfter kunnskaper om sikker bruk, vedlikehold og daglig kontroll. Du skal kunne bruke personløfteren slik at uhell og ulykker unngås. Kurset vil skape en bevisst holdning til de farene som kan oppstå, og bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass ved bruk av personløfter.

Hvem passer personløfterkurset for?

Kurset egner seg for deg som skal bruke personløfter og lift. Når du fullfører dette kurset vil du være en tryggere og sikrere fører som kan håndtere de fleste krevende situasjoner. Du vil også ha kjennskap til hvordan du skaper en trygg og sikker arbeidsplass. Som kursdeltaker må du ha fylt 18 år. Vi utfører kurset på Norsk, Engelsk, Polsk eller via tolk.

Hvilke klasser gjelder personløfter- / liftkurset for?

Teoridelen av kurset dekker klasser A, B og C. Praksis hos oss dekker klasser A og B. Ved utvidelse til klasse C kreves mer praksis hos en opplæringsvirksomhet som oss eller du kan dokumentert praksis i din bedrift med en fadder som, har gyldig personløfter-kompetansebevis.

Les mer om de ulike klassene her.

Dette lærer du på kurset:

  • Lover og forskrifter
  • HMS – helse, miljø og sikkerhet
  • Uønskede hendelser
  • Sakkyndig og daglig kontroll
  • Merking og løftetabeller
  • Typer og bruksområder
  • Konstruksjon og virkemåte
  • Praktisk gjennomgang
  • Krav til personløfter Lift opplæring i lover og forskrifter

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning. Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:
  • Vipps, faktura, kort, kreditt eller debetkort
  • Delbetaling: Vi tilbyr delbetaling gjennom Svea. Du får mulighet til å betale kurset over 6, 12 eller 24 måneder eller utsette i 3 måneder.

Les mer om kurset under påmeldingsskjemaet!

FAQ

Ja, vi går igjennom både teori og praksis som er relevant for fallsikring i personløfter.

Teoridelen av kurset dekker klasser A, B og C. Praksis hos oss dekker klasser A og B.

Ved utvidelse til klasse C kreves mer praksis hos opplæringsvirksomhet som oss eller dokumentert praksis i bedrift med fadder.

Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav §10 Krav til bruk av arbeidsutstyr; krever at den som skal bruke personløfter skal ha dokumentert opplæring. Det skal utstedes dokumentasjon på at praktisk og teoretisk opplæring er gitt i henhold til denne forskrift.

Det er henholdsvis § 10.1 og § 10.4 som omhandler personløftere.

Arbeidstilsynet har lagt til begrepet løfteredskap på listen over arbeidsutstyr som normalt anses for å kreve særlig forsiktighet ved bruk.

Sertifikatet er gyldig for livstid, men du må selv vurdere om du er skikket til å føre personløfteren. Dersom det er lenge siden sist eller det har vært nesten ulykker eller ulykker ved bruke av personløfteren, bør du vurdere å ta opplæringen på nytt.

Dersom det benyttes en selvgående personløfter med bom som har egen fremdrift bør det brukes fallforhindrende fallsikringsutstyr pga katapult effekten som kan oppstå.

Ved bruk av personløfter på offentlig sted. Dersom man skal arbeide med personløfteren på offentlig vei og fortau skal man sperre av arbeidsområdet og sørge for nødvendig skilting på stedet. Dette gjøres for å forhindre at uvedkommende kommer inn på arbeidsområdet og for å varsle trafikanter om arbeidet som pågår. Her kreves det en arbeidsvarslingsplan og et arbeidsvarslingskurs.

Dersom vindstyrken overskrider 12,5 m/sek skal personløfteren ikke brukes, men enkelte maskiner har lavere eller høyere toleransegrad. Se brukerveiledning og merking på personløfteren for maksimal vindstyrke. Pass på at vinden kan være kraftigere rundt hushjørner, i høyden og i andre installasjoner. Husk at vind også kan opptre som vindkast.

Dersom du har tatt teorien som e-læring og ønsker et kompetansebevis må du melde deg på en av våre praksis øvelser for personløfter, disse finner du også i kurskalenderen sammen med de andre kursene, men de heter Personløfter praksis øvelse – klasse A-B. Ønsker du å ta teorien som e-læring kan du bestille kurset her.