FAQ side – Ofte stilte spørsmål

Generelt

Da kontakter du oss på post@kompetansebedriften.no med ditt navn, fødselsdato, kurstype og kursdato. Nytt kursbevis koster kr 300,-.

Da går du inn på sfs.no og trykker på knappen «Mistet bevis». Fyll ut skjemaet og du vil motta et nytt bevis i posten sammen med en faktura på kr. 375,- for det nye beviset. Har du endret navn eller vil endre bildet på bevis benytter du samme skjema.

Da får du mulighet til 1 dag mer kjøring uten ekstra kostnad. Kontakt oss på kurs@kompetansebedriften.no for å avtale dato for ekstra kjøring.

Da må du ta teorieksamen på nytt. Du har totalt 4 forsøk på å bestå eksamen. To forsøk er inkludert i kursavgiften, men forsøk nr 3 og 4 koster kr. 300,- pr eksamen. Om du stryker fire ganger må du ta teorikurset på nytt. 

Du må beherske godt det språket kurset gjennomførs på. Det betyr at om du melder deg på et Norsk kurs så må du beherske norsk godt, og samme gjelder på engelske og polske kurs.

Da må du kontakte oss på Kurs@kompetansebedriften.no for å avtale dato for utvidelse av kurs.

  • Du har totalt 4 forsøk på å bestå eksamen. To forsøk er inkludert i kursaviften, men forsøk nr 3 og 4 koster 300kr pr eksamen. 

Da må du ta teorikurset på nytt. Nytt teorikurs koster da kr. 2400,-

Ja vi kan holde alle våre kurs som bedriftsintern opplæring. Vennligst ta kontakt på e-post post@kompetansebedriften.no eller telefon 22 66 01 33.

Ja vi tilbyr kurs til private og bedrifter. Hvis du melder deg opp som privatperson trenger du ikke å fylle ut «Firma» eller «Org.nr» i påmeldingsløsningen.

Ja vi har noen reserverte parkeringsplasser til ansatte og kunder. Hvis de er opptatt er det også gratis gateparkering i nærheten.

Engelske og polske bøker koster litt mere da de har annen pris inn til oss og noen ganger er de delt opp i flere bøker f.eks en bok på modul 1 og en bok til på modul 2.

For å komme til oss med kolektiv transport kan man ta T-banen linje 4 og 5 til Rødtvet T-banestasjon eller Buss nr 25 og 120. Se tider på ruter.no

For å komme til vårt praksisområde tar man  T-banen linje 4 og 5 til Rommen T-banestasjon. Se tider på ruter.no

Det tar ca 2 til 4 uker etter fullført og bestått kurs innen sertifisert sikkerhetsopplæring. Eksempel på slike kurs er kran, truck, maskin og teleskoptruck kurs. Du vil et par dager etter fullført kurs motta diplom og midlertidig kjøretillatelse som er gyldig bevis sammen med legitimasjon. Ved dokumentert opplæring som personløfter/lift, håndholdt arbeidsutstyr, fallsikring, stillasbygger og lignende tar det 3-7 dager. Varme arbeider sertifikatet avhenger av behandligstiden til Norsk brannvernforeing. Det bruker å ta ca 2-4 uker før man får utstedt sitt kompetansebevis. Når beviset er klart vil du få invitasjon til sertifikat appen Bvis til Brannvernforeningen.

JA du må bestå både teori og praksis for å få beviset. Om du stryker på første teorieksamen har du 3 forsøk igjen. Totalt 4 forsøk. Om du stryker på praksis vil du få mulighet til 1 ekstra praksis dag uten ekstra kostnad. Ekstra praksis må avtales med oss.

Ja du kan ha praksis modul 4 i bedrift under veiledning, såkalt fadderløsning. Du kan lese med om vår fadderløsning her

Praksis opplæring modul 3 foregår alltid med instruktør tilknyttet sertifisert opplæringsvirksomhet mens modul 4 kan tas hos en opplæringsvirksomhet som oss eller i bedrift under veiledning av fadder, såkalt fadderløsning. Vi tilbyr alltid komplett praksis inkludert modul 3 og 4 men også modul 3 og modul 4 som fadderløsning med oppkjøring etter dokumenterte timer med fadder. 

Vi har kurs og læremateriell på Norsk, Engelsk og Polsk. Du må beherske godt det språket kurset gjennomføres på.

Eksamen

Dette gjenomføres med uavhegig prøving som brukes av mange i Norge, Sverige og Danmark. Det heter multitest gjennom bransjeorganisasjonen NOORSI.

Ja hvis du har lese eller skrivevansker kan du få muntlig eksamen.

Vi har som regel eksamen på Norsk, Engelsk og polsk, men det varierer på de forskjellige kursene.

Dette er kun tilatt på varme arbeider kurset sin eksamen. På de andre kursene er det ikke lov å bruke bok under eksamen

Du har totalt 4 forsøk på å bestå eksamen. To forsøk er inkludert i kursaviften, men forsøk nr 3 og 4 koster 300kr pr eksamen. 

Faktura/betaling/Økonomi

Fadderløsning

Fadderløsning er når praksis mengdetrening gjennomføres i egen bedrift under kyndig veiledning av en fadder som har kompetansebeviset fra før. Altså at du ikke tar all praksis hos oss eller en sertifisert opplæringsvirksomhet.

Ved fadderløsning må opplæringsvirksomhet, bedrift og fadder inngå en fadderavtale før praksis med fadder kan begynne. Du må ha gjennomført og bestått modul 1-2-3 med opplæringsvirksomheten før mengdetrening modul 4 med fadder kan startes. Etter fullført fadderperiode melder du deg opp til oppkjøring hos oss.

Da tar du den siste praksis modulen hos arbeidsgiver under veiledning av en kyndig fadderperson og vi trenger ikke bruke tid, utstyr og personell til modul 4 med deg.

Fadder må ha gyldig kompetansebevis for det utstyret han eller hun skal være fadder på og ha minst 1 år praksis i bruk. Fadder skal kunne gripe inn under fadderperioden og avverge potensielt farlige situasjoner som deltakerne kan komme i ved bruk av utstyr som kran, truck og maskin. Fadder står som ansvarlig fører av maskinen i opplæringsperioden.

Last ned fadderavtalen nedenfor og fyll det ut sammen med deltaker, fadder og ledelsen i bedriften du er ansatt i. Har bedriften et verneombud skal også hen være med på å fylle ut fadderavtalen. 

Last ned fadderskjema som PDF her eller Signer skjema digitalt her med Acrobat Sign

Praksisopplæringsbok for fører av maskiner-kraner-trucker-teleskoptrucker (gul bok).

Både Fadderavtale og Praksisopplæringsbok (gul bok)  fylles ut og returneres til reg@kompetansebedriften.no

Da må deltakerne gi beskjed til den sertifiserte opplæringsvirksomheten og melde seg til oppkjøring. Dette avtales med instruktøren som hadde den teoretiske opplæringen. 

Vi har dessverre ikke anledning til å bistå alle våre kursdeltagere med denne prosessen. Men vi anbefaler deg å bruke de store jobb-portalene til å søke på relevante stillingstitler innen kran og maskinfører yrkene (kranfører, maskinfører, hjullaster, gravemaskin, anleggmaskinfører G1, G2, G4, G5, G8, dekksoperatør, boredekksarbeider eller flaggmann/signalgivere. etc.).  

Bygg og anlegg på Finn.no